NAGYLÁTÓSZÖG. Gadó Lili plakátja a Nemzeti Filmintézet pályázatának díjazottja!

Gadó Lili oklevelével


A Ludwig Múzeum és a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdetett középiskolásoknak a Nagylátószög. 120 éves a magyar film című kiállításhoz kapcsolódóan. Az egyik választható téma mozgó filmplakátot készítése egy magyar animációs filmhez vagy egy kísérleti filmhez volt.

A felhívás így hangzott:

"Készíts mozgó filmplakátot egy magyar animációs filmhez vagy egy kísérleti filmhez! A magyar animációs filmek közül bizonyosan sokat ismertek, nem egy közülük nemzetközi díjat is nyert. A kísérleti filmek sajátos műfaja a filmművészetnek. Róluk itt tudhatsz meg többet az Alapfilmek oldalon. A plakátodat bármilyen technikával elkészítheted. Digitalizáld a képeket, és mozgasd meg azokat. Az animációd ne legyen hosszabb 5 mp-nél! Itt találsz példákat arra, hogy a MOME diákjai hogy mozgattak meg régi filmplakátokat. A mozgó plakátot gif-ben küldd el, a fájl ne legyen nagyobb 30 MB-nál."

Gadó Lili, az NLG 12.B osztályos diákja így nyilatkozott a pályázatról:

"Loblerné Enyedi Zsuzsanna tanárnő felhívta a figyelmem egy pályázatra, amit a Magyar Nemzeti Filmarchívum és  a Ludwig Múzeum szervezett a magyar film 120. évfordulója alkalmából. A Nagylátószög című kiállításhoz kapcsolódóan lehetett többek között mozgó filmplakátot készíteni. Én a Habfürdő című animációs filmet választottam, mert megragadott az egyedi rajzstílusa és társadalomkritikus kifejezésmódja, ami, főleg a film készültekor, bátor megközelítésnek számított."

Lili munkája a díjazott alkotások között van, a díjátadó: 2021. október 28-án, csütörtökön volt a Ludwig Múzeumban.

Szeretettel gratulálunk!

A díjazott alkotás


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna