Krimit tud?








Nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018. november 15-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont. Az idei versenyre országos szinten lehetett nevezni, így 12 középiskolás csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.A vetélkedő házigazdája és moderátora a korábbi éveknek megfelelően Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglaltak a Madách Színház művészei, Gallusz Nikolett művésznő és Kiss Ernő Zsolt színművész, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József ny. r. altábornagy is.     A rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Mihály István r. dandártábornok nyitotta meg.

November 15-én a Nagy Lajosból Stercz Gellért, Tóth Kristóf és Németh Bertalan 11. B osztályos tanulók mehettek a versenyre, Budapestre, mivel ők nyerték meg a Weöres Sándor Színházban megrendezett megyei versenyt. A pályaudvarról rendőrségi kisbusz vitte őket a verseny helyszínére.
A „Zsebszöveg” nevű verseny-feladat során a fiúk egy szituációt adtak elő, előtte mindenkinek húznia kellett három mondatot, amit a jelenet közben csengőszóra kellett elolvasni, s azonnal a kommunikációs helyzetbe fűzni. Ezután a „Ki vagyok én?” következett:  a versenyzők előre megkaptak egy szituációt, majd egy tárgyat vagy karaktert. A nehézséget az okozta, hogy, akár a számháborúban, a kapott dolog a homlokukon volt, azaz ők nem, csak a versenyzőtársak láthatták. A fiúk körülbelül fél hónapig készültek e megmérettetésre: osztályfőnöki órákon és szabadidejükben gyakorolták az improvizálást, a szituációs játékokat.
A versenyen 4. helyezést értek el, Gellért színészi teljesítményéért különdíjat is kapott. Teljesen elégedettek az eredménnyel, és annak ellenére, hogy jövőre érettségiznek, akkor is indulni akarnak majd.
Hajas László 11.B


                                                                           


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna