Educatio 2019.



Iskolánkból két tizenegyedikes osztály is részt vett a Budapesten rendezett Educatio Kiállításon, ami segíthet eldönteni, illetve pontosítani a diákok továbbtanulási szándékait.
Az A és a B osztályosok is várták ezt a napot, hiszen az egyetemi hallgatóktól még többet tudhatunk meg az iskolákról: azzal a céllal látogattunk el a rendezvényre, hogy felvilágosítást kapjunk a továbbtanulással kapcsolatosan. Közel 50 hazai felsőoktatási intézmény mutatkozott be különböző standokon, ahol az ottani diákok és pedagógusok népszerűsítették iskolájukat és a különböző szakokat. Akinek konkrét elképzelése volt a jövőjét illetően, az egyből a kiválasztott iskolához ment, hogy feltegye kérdéseit. Én, aki a bizonytalanabbak táborát erősítem (Bori, szerk.) több felsőoktatási intézmény kiállítóját is felkerestem, ahol nagy vonalakban elmondták az egyes karok képzéseit, a felvételi pontokat, a követelményeket, a kollégiumi elhelyezést és a diákélet szépségeit. A kapott prospektusokból és szóróanyagokból még több információt kaptam az általam fontosnak és érdekesnek talált iskolákról.Valóban hasznos volt. A diákok elmondták, hogy hogyan is zajlik az órarend összeállítása. Olyan dolgokat is megtudtunk, amit a honlapon nem találhattunk volna meg. Meséltek nekünk az igazi egyetemi életről, az osztálytársak kapcsolatáról, az első év tananyagairól. 
Bori és Bence az Educatio Kiállításon

Több magyar egyetem mellett külföldi lehetőségekről is tudomást szereztünk. A standokon az egyetemeket, főiskolákat képviselő fiatalok elmondták, hogy az is egy lehetőség, hogy elkezdjük az egyetemet Magyarországon, de tanulmányainkat egy idegen országban folytatjuk, amivel nem csak az eddig tanult nyelvet tökéletesíthetjük, de egy újat is megtanulhatunk, ezen kívül más kultúrát és gondolkodásmódot is megismerhetünk.
Az egyetemek összeállítottak a kiállításon résztvevők számára egy tájékoztatót.
Lili, Zsófi, Berci és Gellért (elöl :) ) a Természettudományi Múzeumban



Ezt követően osztályunk ellátogatott a Természettudományi Múzeumba. Láthattuk, milyenek voltak a dinoszauruszok, és egy korallzátonyt közelről is megvizsgálhattuk.
Nagyon hasznos volt ez a nap, és tájékozottabbak lettünk.

Horváth Hanna, Németh Bori

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna