Édes üzenetek a Mikulás puttonyából

 


Az NLG-s Mikulás közel 13 éve látogat el iskolánkba december hatodikán: azóta, mióta Pataki Ágnes megálmodta ezt a szaloncukroktól és üzenetektől vidám napot.

Mikulás napjára már egy héttel ezelőtt nagy várakozással készülődnek diákjaink: szaloncukrot küldhetnek kis üzenetekkel névvel vagy névtelenül, melyeket az aktuális Mikulás oszt ki e jeles napon. A Mikulás és 3 krampusza mindig a végzősök közül kerül ki: sorra járják az osztályokat, megénekeltetik a tanulókat, majd eljuttatják az üzeneteket és az édességet a címzettekhez. Az idén a Mikulás megtisztelő szerepkörét Kövesdi Zoli tölthette be, a krampuszlányok: Herényi Sára, Takács Kriszti, Tóth Hanna. 


A Mikulás-napi üzenetküldés a diákok életkora miatt nem meglepő módon szerelmi szálakkal szokott gazdagodni: telefonszámok cserélődnek, randevúk szerveződnek, titkos hódolók vallanak a kis cetliken.

Évente kb. 40 kilogram szaloncukor lel gazdára: nem volt ez másként idén sem. Bár a hó nem hullt, a "Hull a pelyhes" és a "Kiskarácsony" dallama lengett a folyosókon, na meg a titkos üzenetek, találgatások nyomán keletkezett jókedvű kuncogások...

Pataki Ágnes tanárnő a Mikulással és a krampuszokkal

Galéria: https://drive.google.com/drive/folders/1YcuKlRymYPSHIyy9vSNhGIwUYNQZzP1H?usp=sharing

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna