Európa-nap a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban

 2021 novemberében a 11.A osztály négy fős csapata első lett a 4 for Europe verseny regionális, Nyugat-magyarországi döntőjében. Így csapatommal azt a feladatot kaptuk, hogy Európai Uniós témanapot szervezzünk iskolánkban. Erre 2021. december 2-án, csütörtökön került sor. A több mint ötszáz fős, tizenhat osztályos diákság fele oldott meg egy időben feladatokat nyolc helyszínen, amivel  a zsúfoltság elkerülése volt a célunk a Covid-járvány idején. Munkánkat segítette az iskola igazgatósága, tanárai, diákjai, valamint a leendő junior nagykövetek, akik majd az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program keretében képviselik a jövőben a gimnáziumot. 



A nap során a teljes diákság megtekintette azokat a kisfilmeket, amiket előzetesen az osztályoknak kellett elkészíteniük az Európai Unió  országairól. A nap értékelése évfolyamonként történt. Nagyon szép, igényes filmek születtek. A kilencedik, tizedik, tizenegyedik évfolyamokon a C-s osztályok teljesítettek a legjobban, a 12. évfolyam nyertese a 12.D osztály lett.  



A legjobb kisfilmért járó különdíjat a 11.C osztály kapta Dániáról szóló filmjéért. A 10.B osztály Portugáliáról és a 12.A osztály Olaszországról szóló kisfilmje is dicséretet érdemelt. 

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez, és a csapat nevében köszönöm az aktív részvételt és az együttműködést!

(Szakály Petra)

A nyertes filmek:


11.C, Dánia


10.B, Portugália


12.A, Olaszország









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna