Tudok írni!


Ha jól gondolom, ti sem emlékeztek már arra, milyen büszkeség tölti el az ember úgy 6-7 évesen, amikor először sikerül eligazodni a betűk tengerében. Milyen jó érzés egyedül végigolvasni egy mesét, milyen öröm, amikor a kusza betűk ismerős szavakká állnak össze az írásunk nyomán.
Vannak gyerekek, akiknek az olvasás és írás elsajátítása komoly feladatot jelent, sokat kell gyakorolni és ehhez bizony jól jön a segítség.
A Dózsa György utcában két oktatási intézmény van. A gimnáziumunk mellett található az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai Intézmény, ahová többségében tanulásban akadályozott kisgyerekek járnak nap mint nap. Az emeleti osztálytermeink ablakából gyakran láthatjuk őket az iskolaudvaron játszani, biciklizni vagy focizni. Az önfeledt játék mellett azonban nekik sok tanulnivalójuk is van. A kicsiknek az írás – olvasás elsajátítása okoz gondot, a felsősök pedig a helyesírással és a történelmi évszámokkal küzdenek.
Iskolánk diákjai között többen is vállalták, hogy kéthetente egy-egy órában segítenek a gyerekeknek a tanulásban. Az intézményben Gyöngyi néni (Pappné Karvalics Gyöngyi) irányítja a segítő gimnazisták csapatát. Ő a napközis munkaközösség vezetője, az ő feladata a délutáni foglalkozások szervezése és ő látja át legjobban, hogy melyik csoportban van éppen szükség a segítőkre.
Ha a cikk elolvasása után lenne kedved csatlakozni a csapathoz, ha tudnál szánni kéthetente egy órát egy ilyen „lélekemelő” feladatra (a neked megfelelő napon (h-k-sz-cs) 14:30 és 15:30 között, vagy ha további információt szeretnél, keress meg valamelyik szünetben. Szívesen fogadok minden érdeklődőt és örömmel válaszolok a kérdésekre.
Bukitsné Derhán Ilona
Az Aranyhíd EGYMI igazolást állít ki, alkalmanként kettő óra időtartamú, szociális területen végzett közösségi szolgálatról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna