Adománygyűjtés a gimnáziumban




A hideg idő beköszöntével és a karácsonyi ünnep közeledtével megszaporodnak a feladatok a karitatív szervezetek számára. Így van ez minden esztendőben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjánál is. A szervezet önkéntesei időt, energiát nem sajnálva munkálkodnak azért, hogy a nélkülöző családok, rászoruló egyedülállók számára egy kis segítséget nyújtsanak az ünnepi készülődés során.
A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban több éves hagyomány, hogy az ünnepek előtt a Diákönkormányzat kezdeményezésére gyűjtést rendeznek a diákok, családjaik és a gimnázium dolgozói körében. Az idei esztendőben is rengeteg gyerekjáték, mesekönyv, ifjúsági regény és tartós élelmiszer került felajánlásra.
Az ünnep előtti héten diákjaink a logisztikában is segíthettek. Több száz ajándéktasak és jónéhány - játékokkal, könyvekkel teli - doboz pakolása és szállítása volt a feladat. Diákjaink szabadidejüket és energiájukat áldozták a jó ügy érdekében. Munkájukat lelkiismeretesen és jókedvvel végezték.
A Nagy Lajos Gimnázium büszke minden segítő szándékú diákjára. Köszönettel tartozunk a szülőknek, családoknak, akik adományokkal vagy bármilyen más módon támogatták a kezdeményezést. Köszönet a diákönkormányzati képviselőknek, hogy minden esztendőben önzetlenül a jó ügy mellé állnak.

 Bukitsné Derhán Ilona


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna