Ifjúsági Sajtódíj 2020. és Tehetségkutató Diákmédia Pályázat



Ifjúsági Sajtódíj 2020.
Az Ifjúsági Sajtódíjat dr. Balázs Géza nyelvész és dr. Szayly József médiaszakember alapították. Immár 20 éve ítéli oda a szakemberekből álló zsűri tehetséges fiataloknak.
A pénzjutalommal együtt járó díjra 2020. március 31-ig lehet pályázni önéletrajzzal, illetve - írásos indoklással - mások is ajánlhatnak a kuratórium figyelmébe a sajtó, illetve a média bármely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalt.
Várjuk az iskolák ajánlásait is az Ifjúsági sajtódíjra. A pályázat vagy ajánlás elektronikusan adható be itt: www.due.hu/
Tehetségkutató Diákmédia Pályázat
Ezúton szeretnénk az Ön és az iskolájukban tanuló diákok figyelmébe ajánlani a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) által 2020-ra kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatot, amelyen 2020. március 15-ig bármelyik iskolatípus tanulói, vagy szerkesztőségei is pályázhatnak. A DUE Akkreditált Kiváló Tehetségpont.

A pályaműveket három korcsoportban értékeljük:
  • általános iskola
  • középiskola
  • felsőoktatás.
Beadási határidő: 2020. március 15.
A pályázat kategóriái a következők: diákújságíró, diákrádió, diákfotós, diákvideós, diáklap, online diákmédium, illetve mentor.

Ha van iskolájukban diáklap, akkor egyszerűen a legutóbbi lapszámokat kell benyújtani. Ha működik iskolarádió, akkor egy műsort válasszanak ki, ami igazán jónak tartanak.

Egyéniben pedig bármely diákújságíró, vlogger, rádiós vagy fotózni szerető tehetséges fiatal beküldheti anyagát!

Részletek a www.due.hu oldalon, a pályázatoknál.
A pályaműveket a due pályázatkezelő rendszerén keresztül lehet beadni a www.due.hu/palyazat oldalon.

2 millió forint összdíjazású tehetségkutató pályázaton a díjazottak értékes tárgynyereményeken túl kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek Magyarország legjobb és leghatékonyabb gyakorlati kommunikációs képzésére, a DUE Médiahálózat idei Médiatáborába, amelyet júliusban a Balaton partján rendezünk meg.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2020. május 21-én, a Budapesten az Akvárium Klubban megrendezendő 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.
Minden pályázót április végéig értesítünk a pályázata érvényességéről, és az eredményhirdetéssel kapcsolatban tájékoztató levelet kap.

A nyertes munkákból a DUE Tallózó 2020. május-júniusi számában, valamint honlapunkon válogatást közlünk.

Érdeklődés a DUE Médiahálózat irodájában:

Email: due@due.hu - Telefon: +36 1 222 8213

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna