Az NLG ismét a régiónk legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma!

 

Kovács Levente Hetény, Schmitt Richárd, Patonai Orsolya, Czika Zoltán, Bakóczai - Ihrig Balázs

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) 31. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni. Iskolánkból idén is nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, 66 tanuló jelentkezett a tesztversenyre.

Kovács Levente a díjátadón


Ahogy már megszokhattuk,  a „nagylajosos” diákok újra eredményesen és sikeresen szerepeltek a 2022. évi versenyen. 11. évfolyam: Kovács Levente Hetény egyéni 1., csapat 1. helyezés; Patonai Orsolya egyéni 3.; csapat 1. helyezés, Schmitt Richárd csapat 1. helyezés. 10. évfolyam: Czika Zoltán egyéni 2. , csapat 1. helyezés,  Németh Mira egyéni 3. , csapat 1. helyezés, Bakóczai-Ihrig Balázs csapat 1. helyezés. A kilencedik és tizenkettedik évfolyamosok ugyan az első három helyet nem szerezték meg, de Ők is hozzájárultak eredményeikkel ahhoz, hogy a Nyugat Dunántúli Régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma ismét iskolánk legyen, immár 10. éve.

Szaktanárok: Barczi Péter, Nagy Judit, Simonné Baranyai Zsuzsanna, Valaska Ferdinánd.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

 

„Elmondom, milyennek látom a matematikai felfedezést. Az ember ide-oda kóborol, mintha egy nagyon szép, idegen városban járna. Befordul egy sarkon, és nem tudja, jobbra vagy balra menjen-e tovább. Egy ideig téblábol, aztán véletlenül rátalál a helyes útra, és már tudja, hogy a palotához vezető lépcsőhöz tart. Pazar épületet lát maga előtt, pedig nem is sejtette, hogy palotának kell ott állnia. Egy matematikai struktúra felfedezése gyönyörűséggel tölti el az embert.”  (John Horton Conway)

 

 Simonné Baranyai Zsuzsa  matematika - munkaközösség

A felkészítő csapat férfi tagjai: Barczi Péter és Valaska Ferdinánd tanár urak


 

Kovács Levente, Patonai Orsolya, Schmitt Richárd, Bakóczai-Ihrig Balázs, Czika Zoltán és Németh Míra (a háttérben Barczi tanár úrral)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna