SéTA Program a 2018/2019-es tanévben is





A SéTA, azaz Sajtó és Tanulás, a Pannon Lapok Társasága (PLT) által bevezetett médiapedagógiai program, melynek célja, hogy a magyar közoktatás szférájában jelenjen meg az újság, mint oktatási eszköz.
A lapkiadók Nemzetközi Szövetsége (WAN) is támogatja a „Sajtó az oktatásban” programokat, mivel felméréseik szerint azokból válik rendszeres újságolvasó, akik korai életkorban kezdik el olvasni és forrásként használni az újságokat. A hazai tapasztalatok szerint a középiskolás korosztály képviselői ritkán vesznek újságot a kezükbe. Ezért a nyomtatott sajtó oktatási eszközként való bevezetése elősegíti a tanulók olvasási szokásainak kiszélesítését.

A PLT kidolgozott egy olyan programot, melynek célja, hogy az újságolvasást megkedveltessék a tizenévesekkel, illetve kialakítsanak egy kritikus olvasói attitűdöt a diákok körében. A program 2003 óta van jelen a középiskolák életében: tehetik ezt tanórai keretek között, szakkör formájában vagy teljesen kötetlenül. A program ideje alatt a PLT napilapjai publikálási lehetőséget biztosítanak az iskola diákjainak: a Vas Népében szerdánként a Sétatér oldalon láthatjátok viszont írásaitokat, s a legjobb cikk írója elnyeri az Aranytoll-díjat! A lényeg, hogy a 2018/2019-es tanévben is részt veszünk a programban: továbbra is várom írásaitokat különböző műfajokban és témában!
Tar Patrícia


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna