Kettős NLG-győzelem az országos történelem versenyen



„Két miniszterelnök – egy sors” címmel országos vetélkedőt hírdetett a „Batthyány Casino Történelem Kedvelők Egyesülete” 6 hónappal ezelőtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója és az első magyar miniszterelnök, gróf Batthyány Lajos emlékére, valamint Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai pere, kivégzésük 60. évfordulója és újratemetésük 30. évfordulója tiszteletére a két mártír miniszterelnök életéről, politikai tevékenységéről és a korról, amelyben éltek.
Országosan közel 1000 diák jelentkezett  a három fordulós vetélkedőre, közülük 20 általános és közpiskolás csapat jelent meg az országos döntőn Budapesten 2019. április 26-án. Természetesen mind a két korosztályt  külön - külön értékelte a zsűri.
A középiskolai kategóriában Szombathely város gimnáziumai szerezték meg  a dobogós helyezéseket.Az első és a harmadik helyet  A négy nagy próféta”  és a „Hódítók” csapata a mi iskololánkból, míg a második helyet a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai érték el.
Az I. helyezett csapat tagjai: Katona Virág, Abért Rebeka, Kelemen Patrícia és Molnár Emília; a III. helyezett csapat tagjai: Szendrődi Rebeka, Mesich Evelin, Gyűrű Petra és Bejczi Luca. Valamennyien a 10. B osztályba járnak.  Felkészítő tanáruk Kissné Szabbó Ágota tanárnő volt.
Gratulálunk az eredményekhez!
                                                                                                                  Kissné Szabó Ágota





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna