Az NLG kosárcsapata diákolimpiai bajnok! - Németh Attila beszámolója

 



2022. Január 20-23. Mór

Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő

Csapat: Németh András, Vargovics András, Sipos Mátyás, Kapui András, Mesits Maxim, Büki Lóránt, Horváth Nátán, Németh Barnabás, Hérincs Máté, Horváth Ádám, Kovács Levente Hetény.

Felkészítők: Németh Attila, Svajda Gábor és Karagity Milán



A megyei döntő és az országos elődöntő első helyével csapatunk jogot szerzett, hogy részt vegyen az ország legjobb 8 csapatának versengésében. Sajnos a Covid közbeszólt, és a rendező megye bajnokcsapata nem tudott részt venni az országos döntőn. Csapatunk a csoportmérkőzések során a Gépipari és a budapesti Kolping Gimnázium csapatával került egy csoportba.

Csoportmérkőzések:

Szombathely, Nagy Lajos

74

67

Szombathely, Gépipari

Szombathely, Nagy Lajos

77

42

Budapest, Kolping

Ezzel a két győzelemmel csapatunk bejutott az elődöntőbe. Ott nem várt könnyű ellenfél ránk, a másik csoport második helyezett gárdája a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium volt. Szoros elsőfélidőt követően sikerült nagyarányú győzelmet aratni.

Szombathely, Nagy Lajos

67

44

Szolnok, Széchenyi

Hatalmas volt az öröm: 2018 után sikerült döntőbe jutni az NLG csapatának. Döntőben a Rátgéber Akadémiára épülő Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium csapata várt ránk. Nagyon színvonalas mérkőzésen, végig vezetve sikerült nyernünk, és ezzel elhódítottuk a Diákolimpiai bajnoki címet. 2013 után újra bajnokságot nyert az NLG.

Szombathely, Nagy Lajos

70

58

Pécs, Gyakorló

 


Három különdíjat is elhoztunk: Horváth Nátán és Kovács Levente Hetény bekerült a torna álomcsapatába. A legjobb felkészítő Németh Attila tanár úr lett.

Nagyon fegyelmezett csapat nyerte a versenyt. Gratulálok a fiúknak!

Németh Attila

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna