Hogyan élj jobban? Lakatos Péter coach volt gimnáziumunk vendége

Sokszínű és rendkívül érdekes vendége volt iskolánknak január közepén. Ha valaki olvasta Lakatos Péter könyveit, internetes oldalát, vagy követi őt a közösségi médiában, akkor annak nem kell bemutatni őt. Aki pedig nem, annak nem lehet. Annak a legcélszerűbb, ha megtekinti valamelyik videóját, esetleg elolvassa blogbejegyzéseit. Vagy… olyan szerencséje van, hogy betoppan az illető az osztálytermébe. És csak figyelnie kell. Igaz, nagyon feszülten. És jóval több, mint 60 percen át. És nem kizárt, hogy ez az előadás többé-kevésbé megváltoztatja az életét.


Ahogy látható, Lakatos Péter (balra) nem csak a szavak embere

Lakatos Péter kortalanul módszer coach, feketeöves önvédelmi sportoló és edző. 2005-óta külföldön és itthon FMS oktató és légzésterapeuta. Karrierje során oktatott kommandósokat az USA, Magyarország és Izrael területén is, de sok hazai és külföldi olimpikon felkészülését is segítette, például Tótka Sándor kajakozóval dolgozott a tokiói olimpia előtt. 

Péter tulajdonképpen jófejségből vállalta azt, hogy eljön hozzánk. Egy másik szombathelyi középiskolában tartott szemináriumot, és itt maradt még egy napot, hogy eleget tegyen a meghívásunknak. A 10.A osztályba látogatott el, s néhány 12.C-s diák volt még a hallgatóságban.

Hogy mi mindenről esett szó, azt nehéz lenne felsorolni: a lényeg, hogy hogyan tudunk egy kis tudatossággal minőséget csempészni az életünkbe. Jobban mozogni, jobban étkezni, jobban pihenni, és így az élet minden területén jobban teljesíteni. Legyen szó hobbisportolóról vagy olimpikonról, tanárról vagy diákról, fiúról vagy lányról, fiatalról vagy idősről.

Az előadás utáni osztályfőnöki óránkon beszélgettünk a tapasztalatokról a diákokkal. Persze, sok ismeretet kaptak rövid idő alatt, de legalább már tudják, hogy ha felmerülnek kérdéseik, akkor hol keressék a válaszokat.

Nekem is, nekik is az tetszett legjobban, amikor a légzésről, alvásról, pihenésről beszélt Péter. És hogy gyakoroltunk is egy egyszerű, de hatékony légzőgyakorlatot. Az előadás végén engem nagyon meglepett, hogy a diákok mennyire sokan és őszintén kérdeznek, beszélnek a gondjaikról. S ha nem is lehet ilyenkor személyre szabott választ kapni, az is nagy segítség, hogyha egy iránymutatást kapunk.

Köszönettel tartozunk Lakatos Péternek az előadásáért, sok sikert kívánunk a missziójához, amellyel szeretne nagyon sok középiskolába eljutni az országban (https://blog.movelab.hu/iskolaknak/) !

Barczi Péter

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna