NLG-s diákok a Tömördi Madárvártán

 


Sikeres volt az I. TIBIN (Tömördi Ifjúsági Biodiverzitás Nap)

2022. június 3-4-én BIODIVERZITÁS MINDENKINEK országos program keretében középiskolások és egyetemisták számára szervezett szakmai terepgyakorlat zajlott a Tömördi Madárvárta környékén. A terepgyakorlat keretében a botanika, ornitológia, herpetológia, arachnológia és entomológia kapott főszerepet. A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 11. osztályos biológia fakultációs csoportjának diákjai, valamint 1. és 2. éves egyetemisták vettek részt florisztikai és faunisztikai adatgyűjtésekben és felmérésekben. A szakmai vezetést az ELTE SEK Biológia Tanszékének valamint a Savaria Múzeum Természettudományi Osztályának kutatói látták el.

A rendezvény szervezői a ELTE Savaria Egyetemi Központ Biológia Tanszéke és a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság volt, akik közösen sikerrel pályáztak az Agrárminisztérium Zöld Forrás 2022/23 Biodiverzitás mindenkinek programjára. A partnerekként MME Vas megyei Csoportja és a SAVARIA Múzeum Természettudományi Osztálya biztosított személyi és tárgyi feltételeket. A MBKT vezetősége részéről személyesen Sallee-Kereszturi Barbara kommunikációs referens, humánökológus vett részt a program megvalósításában.


A vasi madarászat bölcsőjének tekinthető néhai
Chernel birtok most is remek választásnak bizonyult. Számos botanikai és zoológiai érdekességgel ismerkedhettek meg a résztvevők. Közük olyanokkal is, melyekkel e helyütt még a kutatók sem találkoztak.





A program lezárását egy olyan összeállítás képezi majd, melyben valamennyi, a nap folyamán látott, hallott, megfigyelt faj szerepel.

Szinetár Csaba



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna