"Kérlek, ne reagálj affektíven, de beszélnünk kell!" -avagy szerelem szaknyelveken :)


A 11.B osztály nyelvtanórai feladata volt, hogy szerelmes témájú leveleket alkossanak valamely szaknyelven. Íme néhány vicces megoldás!


Optometrista:
Tudod, hogy elvakítasz, mint a szürkehályog. Kívánlak, mint száraz szem a szemcseppet. Úgy érzem, szerelmünk aberráció. Amikor meglátlak, szépségedtől olyan érzésem támad, mintha csillaglátásom lenne.
Jogász:
 5 év szabadságvesztés után felmentelek a kapcsolat alól. Alanyi jogomnak érzem ezt most megszüntetni köztünk. Nincs szükségem tovább hosszú lefolyású ügyre, ad hoc (alkalmi) kapcsolatra vágyom. A határozatot nem másítom, fellebbezés nem lehetséges.
pszichológus:
Kérlek, ne reagálj affektíven, de beszélnünk kell! Úgy érzem melletted, nincs afóniám. Szükségét érzem egy ágens döntésnek. Az empátia hiányának jeleit érzékelem viselkedésedben, a narcisztikus megszólalásaid pedig már kikészítenek. Igazi szochiopata vagy! Köztünk mindennek vége!
Mezőgazdász:
Kedves búzám! Kapcsolatunkat sajnos a minap megtámadta a baromfipestis. Biokommunikációnk már nem olyan, mint régen. A turbó meghibásodásának okai: láttalak az acélos búzában a csalogató növényekkel, és így bennem ez az abrak elmúlt. Ezen már a gyepművelés se segíthet. Légy jó kedves efozit-alumínium hatóanyagú gombaölő szere! Sosem feledlek, te kukoricaszál!

Bútorasztalos
Úgy érzem, kapcsolatunkból nem lesz intarzia. Borításod megtévesztett, töltőanyagod silány. Csiszoltuk és gyalultuk egymást, most következik a zárólap, de az elkészült darabon már ez sem segít.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna