Újra siker a Zrínyi Matematikaversenyen!



A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) 29. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. A régióban közel 2000 tanuló jelentkezett a versenyre, amelynek lebonyolítására 2019. február 15-én, iskolánk szalagavatójának napján került sor. Végzőseink közül csak kevesen vállalták a megmérettetést, a többi évfolyamból viszont magas volt az érdeklődés a verseny iránt. Összesen 77 tanuló jelentkezett a tesztversenyre.
Ahogy már megszokhattuk, a „nagylajosos” diákok újra sikeresen szerepeltek a 2019. évi versenyen. Az egyéni eredményeinket tekintve, Nagy Kristóf 9. c osztályos tanuló a 9. évfolyamon 3. helyezett, míg a 11. évfolyamon Takács Noémi 11. c osztályos tanuló megyei 1. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Barczi Péter, aki a díjazott tanárok közé is meghívást kapott.
Az összesített eredmények alapján a Nyugat Dunántúli Régió Legeredményesebb Négyosztályos Gimnáziuma címet, a vele járó kupával együtt immár „hagyományosan” iskolánk hozhatta el.
(Simonné Baranyai Zsuzsanna)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna