Bartha Gábor az "Európai Parlament szenior nagykövete" cím jelöltje, avagy EPAS program az NLG-ben

 


Szeptember folyamán iskolánk sikeresen pályázott az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban való részvételre. Az Európai Parlament 2017-től kezdve minden tagállamban, így hazánkban is elindította az EP Nagykövet Iskolája (EPAS) programot. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése az Európai Unió és az európai parlamentáris demokrácia iránt. A programban részt vevő iskolák diákjai a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programokon keresztül aktív ismereteket szerezhetnek az Európai Unióról, különösen az Európai Parlamentről. Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban részt vevő diákok és pedagógusok megismerhetik az európai polgári szerepvállalás kínálta lehetőségeket és az uniós állampolgársággal járó előnyöket.

Bartha Gábor igazgatóhelyettes úr a program nyitóképzésén

A program NLG-s megvalósításának első lépéseként Bartha Gábor tanár úr részt vett egy, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett felkészítő képzésen a budapesti Európa Házban (1024 Budapest, Lövőház utca 35.). Az október 14-15-én tartott képzés célja az volt, hogy a jelentkező iskolát képviselő pedagógus megismerkedjen a program megvalósításának feladataival, a programhoz való csatlakozással kapcsolatos tennivalókkal, illetve, hogy megszerezze a program koordinálásáért felelős „az Európai Parlament szenior nagykövete” címet. A program iskolai megvalósításáról, a programban való aktív részvétel lehetőségeiről a későbbiekben fogtok információkat kapni osztályfőnökeitektől, tanáraitoktól, illetve itt, az iskolai blogon.

Európa Pont az Európa Házban

A részvétel iránt érdeklődőknek addig is ajánljuk az EPAS hivatalos weboldalát, ahol sok hasznos és érdekes információt találhattok a programról: https://www.europarl.europa.eu/hungary/hu/fiatalok-es-oktatas.html

 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna