"Jót, s jól!" – újabb siker az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati versenyen

"A verseny célja: Anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készségek mérése és minősítése. Feladata az általános és közéleti beszédkultúra fejlődésének segítése. Meghirdetőit az a szándék vezeti, hogy a zempléni Kossuth- és Kazinczy-hagyományok szellemében szolgálják az anyanyelvi nevelés ügyét." – olvasható a verseny honlapján. 

Amint arról korábban beszámoltunk, a megyei versenyről iskolánkból Balogh Anna 11.A osztályos diák utazhatott október 15-én Sátoraljaújhelyre, a verseny országos döntőjére felkészítő tanára, Fodorné Simon Veronika tanárnő kíséretében.

Balogh Anna és a verseny névadója, Kazinczy (fotó: Fodorné Kiss Veronika)

Az „Édes anyanyelvünk” országos verseny írásbeli része a nyelvi eszközök és formák közötti válogatás, minőségi különbségtétel képességét igényli, és ennek tudatossági fokát ellenőrzi; szóbeli része mindezeknek a szöveg- és beszédformálásban való érvényesítését kívánja meg. Anna remekül teljesítette az írásbeli fordulót, a verseny szóbeli részében a vitainditó műfaját választotta, s a koronavírus-járvány kapcsán a bezártsággal, egyéni felelősséggel és szabadsággal kapcsolatos gondolatait formálta meg. A zsűri teljesítményéért ajándékkönyvvel jutalmazta.

Gratulálunk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna