Kalocsai Zoltán az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének különdíjasa!

A magyar ifjú fizikus csapat és felkészítőik a 34. IYPT megnyitóünnepsége előtt | Dr. Szeidemann Ákos, Nádori Jakab, Simon Tamás, Kalocsai Zoltán, Goertz Amélie, Somogyi Boglárka, Bánóczki Tímea, Dr. Hömöstrei Mihály


Idén Szombathely testvérvárosának, a grúziai Kutaisinak az egyetemén rendezték meg július 7. és 14. között az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyét (International Young Physisists’ Tournament, IYPT): a megmérettetés a középiskolások egyik legrangosabb nemzetközi fizikaversenye.

A magyar fizikus csapat a reptéren

A ifjú fizikusok hazai többfordulós versenyéről négy budapesti gimnazista (Goertz Amélie, Nádori Jakab, Simon Tamás, Somogyi Boglárka), valamint egy vidéki, a szombathelyi Kalocsai Zoltán (Nagy Lajos Gimnázium) jutott be a magyar csapatba, és képviselhette Magyarországot Grúziában a Kutaisi International Universityn. Zoli felkészítő tanára az országos versenyre Simonnné Baranyai Zsuzsanna volt.

 A világversenyen a magyar csapat az 5. helyezést érte el, és ezüstérmet kapott a nemzetközi zsűri ítélete alapján. Kalocsai Zoltán ezen túl a zsűri különdíját, a legjobb „reviewer” oklevelet is magáénak tudhatja.


Az ezüstérmes magyar csapat

 Gratulálunk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna