Pí-nap 2022

 


2022-ben volt szerencséje az osztályunknak megtartani a π-napot, Nagy Judit tanárnő irányításával. Amint megtudtuk az örömhírt, hogy van erre lehetőségünk, egyből lelkesen belevetettük magunkat a dolgok szervezésébe. Természetesen az első lépés az ötletelés volt. Jobbnál jobb ötletekkel rukkoltunk elő, majd – szinte mindenben egyetértve – határoztuk el magunkat a végső program mellett. 


A feladatok kiosztása következett. Sok jelentkező volt az érdekes prezentációkra – volt, aki a π történetéről beszélt, míg másoktól a kiszámítási módokról és egyéb érdekességekről tudhattunk meg többet. Emellett, amolyan előzetes játékként kitaláltuk, hogy a 9. osztályos csapatok készítsenek egy jópofa versecskét a π-vel kapcsolatosan, megadott szavakat felhasználva. Talán a kedvenc részünk a közös éneklés volt. Együtt kiválasztottuk a – erre az alkalomra tökéletes – „Ha én gyökjel volnék” című dalt. Lelkesen próbáltunk, míg végül kialakult a tökéletes kompozíció ennek előadására. 


A „műsor” végére egy izgalmas játékkal szerettünk volna kedveskedni a kilencedikeseknek, végül a mindig kiváló Kahoot került kiválasztásra. Ennek elkészítése is kifejezetten mókás volt. A lányok szorgalmából adódóan készültünk különleges díszítésekkel ellátott muffinokkal, illetve a győztes csapat fődíja egy valóságos házi készítésű πte volt. A várva várt esemény előtti napokban többször is lelkesen elpróbáltuk az egész műsort, szerettük volna az egészet tökéletesre fejleszteni. Nagyon vártuk már ezt az iskolánk történetében is jeles napot.


Szerintünk végül nagyon jól sikeredett, reméljük, hogy mindenki élvezettel tekintette végig, illetve, hogy egy igazán emlékezetes napot tudtunk teremteni a 9.-es társainknak.

(Czenki Márk, 10.C)

fotók: Simonné Baranyai Zsuzsanna






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szalagavató 2019.

Szalagavató 2020.

Tanárportré: Simonné Baranyai Zsuzsanna